Всички категории
Цените са валидни само за заявки през сайта!

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

 

І. ОПРЕДЕЛЕНИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ В НАСТОЯЩИТЕ ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. „Електронен магазин” е настоящият уебсайт www.ptm.bg , който предлага чрез електронна търговия машини, резервни части консумативи за тях.

2.  "Потребител" е всеки, който е заредил в своя браузър онлайн уебстраницата www.ptm.bg

3.  "Поръчка" е индивидуалната заявка от съответния потребител през неговия личен профил за закупуване на стоки, заявка за покупка по телефона или чрез заявка, изпратена по електронна поща.

4. „Стоки” са всички предлагани в електронния магазин артикули.

5. "Услуги" са всички действия, осъществявани от „Професионална Техника за Мазане“ ООД при и/или по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от този електронен магазин.

ІІ. СОБСТВЕНИК, АВТОРСКИ ПРАВА

1.  Съгласно ЗЗП ви предоставяме следната информация:

1.1. Собственик на електронния магазин и предлаганите от него стоки е фирма „Професионална техника за мазане” ООД, със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. „Иван Перпелиев” №6, ЕИК: BG 203314039, e-mail адрес: office@ptm.bg

1.2. Основните характеристики на всеки предлаган от нас продукт са описани в страницата за представяне на съответния продукт.

1.3. Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български левове, със и без включен ДДС и без включена цена за доставка.  Цените за доставка са посочени отделно и представляват сумата за доставка на конкретната куриерска фирма, с която „Професионална техника за мазане” ООД има  сключен договор за доставки с наложен платеж.

2.  В съдържанието на електронния магазин www.ptm.bg са използвани запазените знаци и марки, снимки от каталозите, текстове и т.н. на различни фирми и правата върху тези материали принадлежат на съответната фирма. Всички останали материали от съдържанието на сайта (включително, но не само - снимки, графики, текст, илюстрации и дизайн) са собственост на „Професионална Техника Мазане“ ООД. Употребата им с търговска, рекламна или друга обществена цел, употребата чрез публично разпространение, копиране, публикуване в други уебсайтове в глобалната мрежа, създаването на производни материали от съдържанието на електронния магазин, промените в съдържанието, предаването, излагането, възпроизвеждането на съдържанието, създаването на вторични материали са нарушения на авторските и сродните им права и се преследват от закона. Потребителите могат да копират материали от електронния магазин www.ptm.bg единствено за персонална употреба.

3.  Идентифициранетo на потребителя и неговите действия при ползването на електронния магазин www.ptm.bg става чрез неговия IP адрес.

ІІІ. РЕГИСТРАЦИЯ И НАЧИН НА ПАЗАРУВАНЕ

3.1. Пазаруването чрез електронния магазин www.ptm.bg се извършва по няколко начина:

3.1.1. чрез регистрация на потребителя и създаването на негов потребителски профил. С регистрацията си, клиентът активно избира да приеме настоящите Общи условия;

3.1.2. чрез директно пазаруване без регистрация. При покупка без регистрация се изисква изрично приемане на настоящите Общи условия при всяка направена поръчка;

3.1.3. чрез поръчка по телефон.

3.2. За да направите своята поръчка чрез електронния магазин www.ptm.bg:

3.2.1. изберете съответния раздел, а след това вида на продукта.

3.2.2. разгледайте продуктите, които Ви интересуват и щракнете върху снимката, за да я увеличите и видите всички подробности, налични размери, производител, код на артикула и цена.

3.2.3. изберете необходимия Ви продукт и го добавете в кошницата си. След това можете да изберете да продължите да пазарувате или да преминете към обработване на поръчката.

 

3.2.4. можете да изтриете всеки нежелан артикул от кошницата си, докато поръчката все още не е обработена.

3.2.5. ако искате поръчката Ви да бъде обработена, можете да го направите като се регистрирате или като я оформите като гост.

3.2.6. Попълнете формуляра за доставка и плащане с нужната ни информация.

3.2.7. Изберете начин на плащане.

3.2.8.Потвърдете поръчката.

3.2.9.        Ще получите имейл за потвърждение на поръчката.

 

ІV. УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

4.1.  Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на потребителя. Представител на електронния магазин www.ptm.bg се свързва по телефона с потребителя за потвърждение на поръчката и уточняване на деня и часа за доставка в работно време.

4.2. Доставката до адрес се извършва с куриер  от понеделник до петък между 9.00 и 17 часа,  (в събота до 14 часа.) . Доставки не се извършват в неделя и на официални празници.

4.3. Срокът за доставка е от 1 (един) до 3 (три) работни дни от датата на изпращане на поръчката. Фирма „Професионална Техника за Мазане“  ООД не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.

4.4. Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден. Всички заявки, направени в събота и неделя се обработват в понеделник.

4.5. Потребителят е длъжен да провери дали съдържанието на пратката съответства на неговата поръчка, преди да заплати цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка последният се съгласява с вида и съдържанието на доставката.

4.6. Клиентът има право да откаже поръчка по всяко време.

 4.7. В случай на направено предварително плащане и последващ отказ на клиента да получи поръчката, в срок от 7 дни се възстановява стойността на продуктите по посочен от клиента начин, като разходите по плащането са за сметка на клиента.

4.8. При сгрешен или липсващ продукт по вина на „Професионална Техника за Мазане“  сгрешеният или липсващ продукт  се заменя /доставя за сметка на продавача.

4.9. Можете да върнете закупен продукт в 14-дневен срок от датата на закупуване с приложена касова бележка. Условието за връщане е продуктът да не е използван, в ненарушена опаковка и с етикети на производителя и вносителя. Транспортните разходи са за сметка на клиента. Парите се възстановяват в 3-дневен срок от датата на получаване на продукта обратно при нас.

V. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

 

5.1. Всеки потребител получава правото да разглежда и поръчва предлаганите на www.ptm.bg продукти, да ги отказва или рекламира по надлежния ред.

5.2. Потребителят има право:

5.2.1. да разглежда продуктите, да прави поръчка по индивидуална заявка и да получава продукти от електронния магазин www.ptm.bg по реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.

5.2.2. да се информира за състоянието на своята поръчка.

5.2.3. да получи чрез доставка заявения продукт, която да се извърши на посочения при заявката адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите Общи условия ред.

5.3. Потребителят е длъжен:

5.3.1. да заплати цената, която е била актуална към момента на извършване на поръчката, според описания в настоящите Общи условия ред.

5.3.2. да не нарушава с поведението си  правата и свободите на гражданите.

5.3.3. да спазва интернет-етиката и правилата при ползване на предоставяните от „Професионална Техника за Мазане“  ООД продукти и услуги.

5.3.4. да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.

5.3.5. да уведомява незабавно „Професионална Техника за Мазане“ ООД и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги.

5.3.6. да не извършва злоумишлени действия.

5.4. Електронният магазин  www.ptm.bg има право:

5.4.1. да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

5.4.2. да отказва поръчки, без да начислява аз това разходи за потребителя. В този случай „Професионална Техника за Мазане“  ООД не дължи каквото и да било обезщетение на потребителя, освен възстановяване на сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.

5.4.3. да редактира съдържанието на уебсайта в т.ч. съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.

5.4.4. да използва по собствено усмотрение всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от потребителите на електронния магазин www.ptm.bg. Те остават собственост на „Професионална Техника за Мазане“ ООД и в този смисъл фирмата не е ограничена в използването им и не е длъжна да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.

5.4.5. да запазва материали и информация, използвани/разположени на сървъра, на който е разположен  www.ptm.bg или направени достояние на трети лица от потребител, и да ги предоставя на трети лица и съответните държавни органи в случаите, когато това е необходимо за запазване правата и законните интереси, собствеността и сигурността на „Професионална Техника за Мазане“  ООД, както и на трети лица, в случаите на предявени искове във връзка с нарушаване на техни права по повод на използвани или разпространени информация или материали, както и в случаите, когато материалите или информацията са изискани от държавни органи по силата на изрична законова разпоредба.

5.4.6.  да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

5.5. Електронният магазин www.ptm.bg:

5.5.1. Няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

5.5.2. Не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите.

5.5.3. Заедно с неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети, включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултати от употребата на електронния магазин www.ptm.bg. Ако в резултат на ползване на електронния магазин www.ptm.bg, на продукти или услуги от него от Ваша страна възникнат вреди, вие поемате цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

5.5.4. Не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените продукти, дължащи се на специфики в екраните на компютрите. Заявяването за закупуване на конкретни продукти се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно вида и качеството им.

5.5.5. Не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез електронния магазин www.ptm.bg.

5.5.6. Не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

5.6. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на електронния магазин www.ptm.bg във връзка с ползването на услугите от потребителите, не пораждат каквато и да било отговорност или задължения за „Професионална Техника за Мазане“ ООД.

VI. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Вие се съгласявате да получавате търговски съобщения по електронна поща

VII. ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ

7.1. Подаване на лична информация

Във връзка със закупуването на продукти от електронен магазин www.ptm.bg Вие предоставяте необходимата лична информация, а именно: собствено и фамилно име, адрес и телефон за контакт и доставка на потребителя, напълно доброволно.  Електронният магазин www.ptm.bg използва личната Ви информация единствено с цел да подобри услугите, които предлага и за да получи необходимите данни за изпълнение на Вашата поръчка. Изпратената от Вас информация не се предоставя на трети лица.

7.2. Електронният магазин www.ptm.bg :

Автоматично събира информация за апаратните и програмните средства на вашия компютър. Тази информация може да включва: вашия IP адрес, вид браузър и часове за достъп и съответните уебсайт адреси.

7.3. Хипервръзки


ww.ptm.bg не поема никаква отговорност за   съдържанието, както и за начина, по който те използват вашите лични данни. При посещението си в някои от тези сайтове потребителят прави това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Sola
AtlasCopco
Decor
Triuso
MatelMaster
Brinkmann
PFT
Putzmeister
Geo Fennel
Ronix